Warning: mysqli_connect() [function.mysqli-connect]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100236 in /home/motortec/public_html/inc/dbc.php on line 2
U Motortechu zgotovljena još tri pogonska dizel agregata za grčke vatrogasce | Motortech Consulting d.o.o. Pula

Vijesti

U Motortechu zgotovljena još tri pogonska dizel agregata za grčke vatrogasce

U Motortechu zgotovljena još tri pogonska dizel agregata za grčke vatrogasce

Vodeći proizvođač diesel električnih agregata u Hrvatskoj i najveći servis za brzohodne diesel agregate na Jadranu, tvrtka MOTORTECH CONSULTING d.o.o. iz Pule prošli je tjedan zgotovila još tri pogonska agregata za drugi od dva 25-metarska protupožarna broda za grčku vatrogasnu službu.

Riječ je o novogradnjama 123 i 124 što se za grčke vatrogasce grade u Tehnomont Brodogradilištu Pula d.o.o. koji s Motortechom ima dugogodišnju plodonosnu suradnja.

Tri agregata za prvi brod iz serije isporučena su koncem 2022. godine, a predstojećom primopredajom pogonskih agregata zaokružit će se posao ukupne vrijednosti više od milijun i dvjesto tisuća eura, bez PDVa.

Svaki agregat se sastoje od glavnih dizelskih motora MAN snage 882kW pri 2100 rpm s ravnim ispuhom, i to tri komada po novogradnji uz ZF reduktore, također 3 komada po novogradnji i dvije spojke hidrauličke pumpe Vulkan po novogradnji, sve sa tipskim certifikatima klasifikacijske ustanove Bureau Veritas.