Warning: mysqli_connect() [function.mysqli-connect]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100236 in /home/motortec/public_html/inc/dbc.php on line 2
Motortech Consulting potpisao ugovor o isporuci tri brodska dizel električna agregata za tvrtku GMKH Limited iz Malte | Motortech Consulting d.o.o. Pula

Vijesti

Motortech Consulting potpisao ugovor o isporuci tri brodska dizel električna agregata za tvrtku GMKH Limited iz Malte

Motortech Consulting potpisao ugovor o isporuci tri brodska dizel električna agregata za tvrtku GMKH Limited iz Malte

Prošli je tjedan vodeći proizvođač dizel električnih agregata u Hrvatskoj i najveći servis za brzohodne dizel agregate na Jadranu, Motortech Consulting d.o.o. iz Pule potpisao ugovor o isporuci tri brodska dizel električna agregata snage 825 kVA (660kWe) za malteškog naručioca GMKH Limited.

Agregati će biti isporučeni u brodogradilište HALONG Shipbuildnig company u Vijetnamu za prvi u nizu od četiri jednaka broda.

Prvi brod već se gradi i trebao bi biti završen do konca godine, a Motortech Consulting se obavezao sva tri agregata isporučiti u roku sedam mjeseci od potpisivanja ugovora.

Zadnji brod trebao bi biti gotov do završetka 2026. godine, pri čemu će ukupna vrijednost posla za Motortech Consulting iznositi više od tri i pol milijuna eura.

Iz Motortecha ističu da su brod projektirali uglavnom hrvatski konstruktori a kompletnu gradnju nadzirat će Hrvatski registar brodova.

Radi se o luksuznim putničkim brodovima, dužine 120 m, kapaciteta 130 putnika s oko 100 članova posade. Očekuje se da brodovi u ljetnom periodu plove Mediteranom, a zimi na Bahamima.

„Moramo reći da je to vrijednosno jedan od najvećih poslova koje je Motortech Consulting ugovorio od svog nastanka prije više od  trideset godina“ napominje Livio Bolković, direktor tvrtke.